Samenloop Horst a/d Maas in 2019

Tweede editie SamenLoop Horst aan de Maas in 2025

Meerlo Algemeen 24 mei 2024

SamenLoop Horst aan de Maas keert na zes jaar terug. De tweede editie van het wandelevenement voor het goede doel, vindt plaats op 24 en 25 mei 2025 op sportpark Bergsbos in Meerlo. 

Tijdens deze SamenLoop wordt er geld opgehaald voor het Kankeronderzoekfonds Limburg, KWF Kankerbestrijding en het Toon Hermanshuis Noord Limburg. De editie van 2019 leverde een opbrengst op van in totaal ruim 80 duizend euro.

Kankeronderzoekfonds Limburg

De organisatie is blij om een nieuwe datum van de 24-uurs wandelestafette voor het goede doel te mogen aankondigen.  De keuze om het evenement pas in 2025 te organiseren heeft onder andere te maken met de Coronapandemie en het feit dat KWF stopte met de ondersteuning van het concept SamenLoop voor Hoop. In het Kankeronderzoekfonds Limburg hebben we een nieuwe partner gevonden die ons ondersteund met hun platform en kennis. De KinderLoop en de Kaarsenceremonie met de indrukwekkende verlichte kaarsenzakken langs het parcours, zullen ook bij deze nieuwe editie zeker niet ontbreken.  

Nu de nieuwe datum van de SamenLoop Horst aan de Maas is vastgesteld, wordt het voor teams en deelnemers weer waardevol om acties te organiseren en geld in te zamelen. Inschrijven en doneren is nu al mogelijk via de website samenloophorstaandemaas.nl. Het geld dat wordt opgehaald komt onveranderd ten goede aan wetenschappelijk kankeronderzoek.

Voor herhaling vatbaar

De eerste editie vond plaats in 2019 en was een groot succes. Tijdens de slotceremonie werd de voorlopige opbrengst van 76.568,70 euro bekendgemaakt. Dankzij vervolgacties van de deelnemers werd dit bedrag uiteindelijk nog verhoogd tot een indrukwekkende opbrengst van ruim 80 duizend euro. Dat bedrag is inmiddels overgemaakt aan KWF Kankerbestrijding. Dit geld zal bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Daarnaast is een deel van de opbrengst geschonken aan het Toon Hermanshuis Noord Limburg, een inloophuis en ambulante zorg voor mensen met kanker.

De eerste editie van de SamenLoop Horst aan de Maas in Meerlo, kende een opkomst met 832 deelnemers, verdeeld over 37 teams. Tijdens de SamenLoop werd het leven gevierd, werden (ex-)kankerpatiƫnten in het zonnetje gezet en de overledenen herdacht. Op het terrein waren gedurende de 24 uur, diverse kraampjes en optredens van artiesten. Horst aan de Maas stond samen stil bij de strijd tegen kanker. De saamhorigheid tussen de teamleden, (ex)kankerpatiƫnten, hun families en vrienden, en iedereen die wel eens iets met kanker te maken heeft gehad, maakte dit evenement tot een onvergetelijk evenement waar een lach en een traan met elkaar werden gedeeld.

De organisatie kijkt ernaar uit om in 2025 opnieuw zoveel mogelijk mensen te verwelkomen voor de tweede editie van de SamenLoop Horst aan de Maas.