Uitbreiding Mind Mystery: café Het Maasdal vreest voor sluiting

Horst Algemeen 23 februari 2024

De uitbreidingsplannen van het themapark Mind Mystery in Horst stuiten tegen de borst van de eigenaren van het café pal naast het park. Boscafé Het Maasdal zou moeten wijken voor de plannen.

Mind Mystery wil uitbreiden met een nieuwe hal van dertig bij veertig vierkante meter, met nieuwe attracties, een theaterzaal en horeca.

Lees ook: Uitbreidingsplannen voor Mind Mystery in Horst

Boscafé

Eigenaren Sven en Wouter van het boscafé strijden al een jaar tegen de plannen van Mind Mystery. "Wij zijn hier al meer dan een jaar achter de schermen mee bezig. Wij zijn bezorgd dat ons levenswerk hier wordt afgepakt door een rijke investeerder, maar we zijn tegelijkertijd ook hoopvol en hebben veel vertrouwen in het recht."

De nieuwe hal van Mind Mystery gaat dienen als nieuwe toegang tot het park waar alles draait om (optische) illusies. Blikvangers aan de buitenkant van het gebouw worden twee ‘verrekijkers’ met een doorsnee van 4,5 meter aan de zichtkant. 

Onvrede

Er heerst veel onvrede, ook bij de bewoners van de Tienrayseweg. Zij vresen voor meer verkeerstoevoer. Dat spreekt directeur Ernst Jonker van Mind Mystery tegen. 

"Wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan", aldus de eigenaren van Het Maasdal. "Het zou wel vreemd zijn dat een investeerder ons restaurant overneemt, zonder dat er ook maar iets zeker is dat hier werkelijk gebouwd mag worden."