VC Limax te sterk voor VC Trivia

Meterik Sport 17 maart 2024

Afgelopen zaterdag namen de dames van VC Trivia uit Meterik het op tegen de koploper uit de promotieklasse, VC Limax uit Linne. Trivia startte goed aan de wedstrijd en wist lange tijd aan te haken, maar moest al snel haar meerdere erkennen en verloor met 0-4.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd bekend gemaakt dat trainer/coach Guus Wilbers uit America zijn contract bij VC Trivia heeft verlengd met opnieuw drie seizoenen.

Ambities

Beide partijen zijn duidelijk over de ambities, met deze jonge groep die zich goed verweerd op het huidige niveau, kan VC Trivia doorgroeien naar de top van de promotieklasse.

Felle start

De volleybaldames wisten dat het hun niveau van de afgelopen weken moest overstijgen om kans te maken op een stunt. Ze begonnen fel aan de wedstrijd en konden in het spoor blijven van Limax. Door de felheid wist Trivia geregeld een voorsprong van een paar punten te pakken. Halverwege de set kantelde de wedstrijd. VC Limax kwam uit haar schulp en VC Trivia kwam steeds meer onder druk te staan, de time-outs en wissels aan Triviazijde konden het tij niet keren (18-25).

Onder druk

In de tweede set kwam VC Trivia steeds meer onder druk te staan en het lukte niet om er onderuit te volleyballen. Ook de uitblinkers aan Triviazijde, Laura Oomen en Isa Tacken konden niet voorkomen dat Limax een 9 punten voorsprong pakte. Met een 3-12 achterstand was de tweede set al gelopen. VC Trivia herpakte zich wel vanaf dat moment, wat leidde tot een gelijk opgaande strijd, maar de 9 punten voorsprong van Limax bleef staan (16-25).

In de derde set gooide VC Trivia het over een andere boeg. Met Ilse Jacobs binnen de lijnen ontstond er meer rust in de opbouw, maar dat kon ook niet voorkomen dat Limax opnieuw negen punten voorsprong pakte (3-12). Ditmaal wist VC Trivia het gat wel te verkleinen naar vier punten, waardoor het nog mocht hopen op de aansluiting, echter dit liet Limax niet toe (19-25). In de vierde set was het geloof op een resultaat weg en verloor Trivia de set met 16-25.