VC Trivia kan geen vuist maken tegen VC Grashoek

Hegelsom Sport 10 maart 2024

De tegenstander van afgelopen zaterdag streed zichtbaar tegen lijfsbehoud en het gehavende VC Trivia werd van meet af aan onder druk gezet en gehouden.

Dit resulteerde in een 3-1 verliespartij voor de dames uit Horst aan de Maas.

VC Trivia begon de wedstrijd zonder libero, wat maakte dat het team op een andere manier invulling moest geven aan het opbouwen van het spel. Dat het team zoekende was naar de juist afstemming was zichtbaar, maar Isa Tacken en Ilse Bergs gaven alles om Trivia verdedigend overeind te houden. VC Grashoek maakte optimaal gebruik van de kwetsbaarheid van Trivia en pakte zowel in de eerste als in de tweede set al snel de voorsprong en gaven deze ook niet meer uit handen. Ook de nodige time-outs en wissels hadden niet het gewenste effect. In de derde set beet VC Trivia flink van zich af, mede door een goede serviceserie van Ilse Bergs. Toen VC Grashoek de achterstand van 5 punten weer langzaam begon in te lopen gooide Trivia het over een andere boeg en bracht het Teuntje van Rengs als een verkapte libero binnen de lijnen. Dit zorgde voor meer stabiliteit in de opbouw, wat resulteerde in een mooi volleybalgevecht met een zinderende ontknoping. VC Trivia verzuimde de eerste twee setpoints te verzilveren, maar bij de derde was het wel raak (26-28). De opluchting en euforie was in de verre omgeving voelbaar en hoorbaar, Trivia leek terug in de wedstrijd.

Grashoek feller

In de vierde set werd al snel duidelijk dat VC Trivia de positieve lijn niet door kon zetten. VC Grashoek was feller, gretiger om de directe punten te scoren en Trivia kon op geen manier meer een vuist maken, wat resulteerde in een 25-17 set verlies.

Trivia zal haar wonden moeten likken en zich opmaken voor een mooi volleybalgevecht tegen de koploper uit de poule, Limax uit Linne. Zij zijn zaterdag 16 maart om 19.00 uur te gast in de Meterik.