VC Trivia naar huis met lege handen

Meterik Sport 26 november 2023

Afgelopen zaterdag speelde de dames van VC Trivia een uitwedstrijd tegen Numidia VC Limax in Linne. Dat het een grote uitdaging was om succes te boeken was op voorhand bekend, want VC Trivia moest de afgelopen seizoenen al vaker buigen voor deze tegenstander.

Trivia speelde haar beste wedstrijd van het seizoen, maar wist zichzelf niet te belonen, waardoor Limax een iets wat geflatteerde 4-0 zege behaalde.

Goed begin

Trivia startte de wedstrijd met uitstekend veldspel, maar wist in de langere rally’s uiteindelijk niet te overtuigen, waardoor Limax een drie punten voorsprong kon pakken. Het gat van drie punten achtervolgde Trivia vrijwel de gehele set tot een time-out bij 21-18. Limax serveerde vervolgens fout en Laura Oomen scoorde een direct punt uit haar service, waardoor het gat nog maar één punt was. Het geloof in een goed resultaat in de 1e set werd teniet gedaan door een aantal goed geplaatste serviceballen van VC Limax (25-20).

De volleybaldames uit Meterik deden niet onder voor VC Limax, maar een achterstand oplopen tegen deze tegenstander is funest voor het vertrouwen. De tweede set startte nog gelijkwaardig, maar Limax pakte al snel een ruimere voorsprong van maar liefst vijf punten. VC Trivia weigerde om haar hoofd te buigen en bleef vechten voor wat het waard was. Een aantal goede serviceseries van onder andere Ilse en Sanne Bergs brachten Trivia terug in de wedstrijd tot 23-22. Ook nu pakte Limax door en werd het 25-22.

Veerkracht

VC Trivia toonde zich een ware vechtmachine. In de derde set ging Trivia in een andere samenstelling spelen in een poging meer rust te creëren in de opbouw. Ilse Jacobs toonde zich een gouden wissel, daar zij een belangrijk aandeel had in de 10-17 voorsprong. Ook libero Femke Linders wist vele rally’s levend te houden en Trivia leek op rozen te zitten, echter Limax kwam terug. Trivia haalde nog wel het setpoint maar wist niet te overtuigen en Limax ging er alsnog overheen 28-26.

De vierde set ging als een nachtkaars uit, VC Trivia had al haar kruit verschoten: 25-16.