VC Trivia neemt afscheid van Dendronhal met volle winst

America Hegelsom Meterik Sport 2 april 2023

Vijf seizoenen lang speelde VC Trivia al haar thuiswedstrijden in de Dendronhal in Horst. Afgelopen zaterdag werd in stijl afscheid genomen, door met 4-0 te winnen van rode lantaarn drager Vocala uit Oefelt.

In de promotieklasse zal het team uit Horst aan de Maas uitkomen in de nieuwe sporthal in Meterik.

Oppermachtig

Na het behalen van het kampioenschap zou je denken dat de laatste twee wedstrijden voor VC Trivia een formaliteit zijn, maar niets leek minder waar in de 1e set. VC Trivia begon oppermachtig aan de wedstrijd en blies haar tegenstander letterlijk van het veld. Een nieuw record werd gevestigd (25-06). Doordat VC Trivia zoveel initiatief had kon Ilse Jacobs haar debuut maken voor het 1e dames team en ze deed dit met verve.

Wisselvallig

In de tweede set begon Trivia zoals het de afgelopen weken haar wedstrijden begon, namelijk erg onrustig. De servicepass bleef wel van een gelijk niveau, maar met name in de rally miste VC Trivia de juist concentratie om de druk hoog te houden. Vocala kreeg zowaar meer vertrouwen, waardoor het lange tijd aangehaakt bleef. Trivia moest in de eindfase even een tandje bijzetten om het verschil te maken (25-22).

In de derde set kwamen de volleybaldames weer in hun spel, met de nodige servicedruk werd de tegenstander weer met de rug tegen de muur gezet. Een gretige Lotte Hesen zorgde voor meer aanvalspower, en de set werd met een ruime marge gewonnen (25-15).

Ongeslagen

Doordat de derde set gewonnen werd, stelde Trivia haar 17e overwinning op rij veilig, maar dit was nog niet genoeg. Ook in de vierde set was Trivia de bovenliggende partij. Ondanks meer slordigheden bleef er steeds een voorsprong van 3 tot 5 punten op het scorebord. In de eindfase zette de jarige Ilse Bergs het team op setpoint, op aangeven van debutant Ilse Jacobs. Op vrijdagavond 14 april spelen de dames haar laatste wedstrijd van het seizoen in Meijel, tegen Peelpush. Inzet is de ongeslagen status vasthouden en het afscheid van Chelle Korstjaans, Eugenie van Lin en Lieke Litjens.