VC Trivia nog maar 2 sets verwijderd van kampioenschap

America Hegelsom Melderslo Meterik Sport 19 maart 2023

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VC Trivia opnieuw een streekderby, ditmaal tegen Olsredlem. Dat deze wedstrijd niet op voorhand een gelopen race zou zijn was duidelijk, want de geschiedenis laat zien dat VC Trivia het altijd moeilijk heeft in Melderslo.

Vorig seizoen werd er nog met 3-2 verloren. VC Trivia zal enerzijds gebrand zijn geweest op revanche en anderzijds zal het vooral ongeslagen kampioen willen worden. Met de knappe 1-3 uitoverwinning lijken beide doelen vrijwel zeker behaald te zijn.

Spannend begin

Trivia begon net als voorgaande weken erg onrustig aan de wedstrijd. Het wist Olsredlem wel goed onder druk te zetten met haar service, maar omgekeerd werd VC Trivia met hetzelfde wapen onder druk gehouden. Dit zorgde in de eerste set voor een spannend slot akkoord. De volleybaldames van de fusieclub wisten uiteindelijk met 22-25 te winnen. In de tweede set zakte Trivia door het ijs. Vele servicefouten zorgden ervoor dat Olsredlem kansen rook om terug in de wedstrijd te komen en bouwde een ruime voorsprong op. VC Trivia begon aan een ware inhaalrace door een mooie serviceserie van aanvoerder Chelle Korstjaans, echter deze kwam te laat, waardoor de set met 25-23 verloren ging.

Overtuigend slot

Met een 1-1 tussenstand moesten de dames uit Horst aan de Maas opnieuw het initiatief nemen en dit deden ze met overtuiging.  In de derde en de vierde set werd er volop gewisseld om continue druk te houden op Olsredlem en dit leidde tot een 17-25 en 19-25 set overwinning.

In de wachtstand

Door het bereikte resultaat staan de dames van VC Trivia in de wachtstand, want het kan vrijdagavond 24 maart kampioen worden zonder te spelen als de enige concurrent in het kampioenschap, Peelpush uit Meijel, 2 sets verliest van Athos ’70. Zo niet, dan kan Trivia het kampioenschap op eigen kracht binnen halen in de thuiswedstrijd tegen Somas Activia. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 25 maart om 17.00 uur gespeeld in de Dendronhal te Horst.