VC Trivia strijdend naar de winst in Kerkrade

Meterik Sport 4 februari 2024

Afgelopen zaterdag reisden de dames van VC Trivia uit Meterik af naar het zuiden van de provincie voor een ontmoeting met Furos uit Kerkrade.

Trivia begon scherp aan de wedstrijd, maar het lukte ze niet om het verzorgde spel vast te houden, waardoor het strijdend naar de winst moest volleyballen. Dit resulteerde in een knappe 1-3 overwinning in een koude hal aan de Duitse grens.

Scherp begin

VC Trivia begon scherp aan de wedstrijd. Met goed serverend werk, maar vooral zorgvuldig en snel rallyspel wisten ze de thuisploeg flink onder druk te zetten en bouwde Trivia al snel een vijf punten voorsprong op. Deze voorsprong werd door een knappe serviceserie van Furos weggespeeld, waardoor het tot aan het einde van de set spannend bleef. Na een time-out op een 23-23 stand, pakte VC Trivia de side-out en serveerde Teuntje van Rengs knap het laatste punt.

Furos bleef met lef spelen en dit zorgde ervoor dat de persoonlijke fouten aan Trivia zijde zich opstapelde. Met name in de service en rallypass kwam Trivia te kort. Sanne Bergs van Trivia, moest alle zeilen bij zetten om de aanvallers aan het net te bereiken. Dit deed ze met verve, maar desondanks liep Furos uit tot een zeven punten voorsprong. Trivia zette na enkele wissels nog wel een eindsprint in, maar deze kwam te laat het werd 25-16.

Strijdend naar de winst

Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden was duidelijk, maar het lukte VC Trivia niet om het niveau van de week ervoor te halen. Furos bleek en bleef een ware plaaggeest. Dit moest gecompenseerd worden met veel strijd en dat deed het jonge team, met onder andere Meike Tacken als gangmaker. In het midden van de derde set werd een belangrijk gat van zeven punten geslagen, waardoor VC Trivia met 1-2 in sets op voorsprong kwam (18-25). In de vierde set ging het ook lange tijd gelijk op, maar aan het einde wist Sanne Bergs het verschil te maken en de winst veilig te stellen met 20-25.