VC Trivia verkoopt haar huid duur tegen koploper

Meterik Sport 9 oktober 2023

Afgelopen zaterdag speelde de dames van VC Trivia haar tweede thuisduel tegen de koploper VC SEC uit Valkenburg. Met een volgepakte tribune en een mooie volleybal pot trok VC Trivia uiteindelijk aan het kortste eind. VC SEC won met 1-3, maar kreeg de punten niet voor niets.

De tegenstander uit Valkenburg speelde afgelopen seizoen al in de bovenste regionen van de promotieklasse en liep nipt promotie mis. Op voorhand een zware opgave voor het jonge team uit Horst aan de Maas. Maar bij aanvang van de wedstrijd bleken de krachtsverhoudingen niet ver uit elkaar te liggen. Trivia startte agressief aan de wedstrijd en pakt direct de voorsprong. VC SEC liet met een aantal lange dames aan het net zien, waarom het bovenaan stond. De verdediging van Trivia werd onder druk gezet. VC SEC pakte in de eindfase van de eerste set de voorsprong en liep uiteindelijk weg naar 18-25.

Verrassing

VC Trivia moet het gevoel hebben gehad dat het set verlies vooral kwam door te veel persoonlijke fouten in de service. Die boodschap was zichtbaar in de tweede set, want de dames van Trivia verraste vriend en vijand door een geweldige tweede set te spelen. Alles klopte, waardoor VC SEC even helemaal zoek gespeeld werd. VC Trivia won de set met 25-12 en maakte daarmee duidelijk dat als alles klopt, er van iedere tegenstander gewonnen kan worden. Maar al snel werd duidelijk dat Trivia in de derde set weer alle zijlen bij moest zetten om in het spoor van de titelkandidaat te blijven. VC Trivia werd minder dominant en het spel werd meer en meer rommelig, wat leidde tot enkele persoonlijke fouten in de cruciale fases van de set. SEC herpakte zich en won de derde set met 21-25. In de vierde set wilde Trivia wel, maar kon het geen potten meer breken. SEC pakte de winst met 16-25. Trivia 1 houdt voldoende lichtpuntjes over voor de nabije toekomst.

Op 29 oktober speelt VC Trivia opnieuw tegen VC SEC, ditmaal in de eerste ronde van de beker.