VC Trivia verliest laatste thuiswedstrijd van het seizoen

Meterik Sport 7 april 2024

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VC Trivia tegen VC Kessel, de huidige nummer 2 van de promotieklasse. VC Kessel maakt samen met Numidia/VC Limax de dienst uit in deze klasse en had maar één opdracht, namelijk maximaal winnen om nog een sprankje hoop over te houden op een kampioenschap.

Voor de dames van VC Trivia stond er niets meer op het spel en met de overtuigende overwinning tegen VC Velden nog in het achterhoofd, zou een stunt mogelijk moeten zijn.

Goede start

Trivia kende een goede start, althans het bleef vrij eenvoudig in het spoor van Kessel, dat zichtbaar moeite had om het spel te maken. Wellicht dat de zenuwen hier een rol in speelden. Aan beide kanten werden de nodige fouten gemaakt en daardoor bleven beide teams in elkaars spoor tot aan 19-19. VC Kessel voerde de druk op en bij Trivia ging vrijwel alles fout, met 20-25 als gevolg.

In de tweede set bleef Trivia in het ongeloof hangen en kwam al snel op grote achterstand. Waar het team van VC Trivia twee weken geleden nog in een flow zat, waarin vrijwel alles lukte, was het nu helemaal weg (11-25). De coach van VC Trivia besloot pas in te grijpen in de derde set, waarschijnlijk om zo de wisselspelers niet met een enorme opdracht op te zadelen. Dit pakte goed uit, want Trivia speelde weer met meer lef en plezier, wat resulteerde in een voorsprong van 5 punten. In het midden van de set kwam VC Kessel weer langszij en door een service serie van 8 punten liep VC Kessel vrij eenvoudig weg bij Trivia (20-25).

Nachtkaars

In de vierde set werkte Trivia wel hard, maar de overtuiging was er niet. Uiteindelijk ging de wedstrijd als een nachtkaars uit (14-25). VC Trivia, de huidige nummer 6 van de competitie is het niet gelukt om een wedstrijd te winnen van de eerste 3 ploegen van de competitie. Aankomende vrijdagavond speelt het haar laatste wedstrijd tegen Ledûb in Budel.