VC Trivia wint eerste bekerwedstrijd

America Hegelsom Meterik Sport 7 november 2022

Op zondagmiddag speelden de dames van VC Trivia haar eerste bekerwedstrijd van het seizoen in Venlo. Het tweede team van VC Kessel was de tegenstander, ook uitkomend in de eerste klasse. De teams hadden niet eerder tegen elkaar gespeeld wat leidde tot een afwachtende houding bij aanvang van de wedstrijd. 

Na een moeizame eerste set wist VC Trivia uiteindelijk met gemak de ploeg uit Kessel uit het bekertoernooi te spelen met 1-3.  

Ploeg zonder beleving  

In de eerste set was Trivia geen schim van de ploeg die eerder in de week succesvol was tegen MVC’64. De dames van VC Trivia maakte veel persoonlijke fouten en er was weinig beleving. VC Kessel wist hiervan te profiteren en sloeg al snel een groot gat, van maar liefst 9 punten. Een eerste time out mocht niet baten, waarna er al snel enkele wissels aan Trivia zijde werden doorgevoerd. Trivia herpakte zich enigszins, maar was vooral meer effectief met haar service, waardoor ze terug in wedstrijd wisten te komen. Vlak voor het einde van de set kwam VC Trivia voor het eerst langszij, met 23-23. Het eerste setpunt ging naar Kessel, maar werd direct weer weggewerkt. Ook Trivia kwam op setpoint, maar wist niet toe te slaan, waarna Kessel met enig fortuin de set met 31-29 wist te winnen.  

Ommekeer

VC Trivia wist dat er met een andere instelling gespeeld moest gaan worden. In de tweede set werd er feller gestart en al snel stond er een ruime voorsprong op het scorebord. De set werd met overmacht gewonnen, door een goede servicedruk (11-25). Met een 1-1 op het scorebord en het vertrouwen weer in de benen, wist VC Trivia uiteindelijk de derde en vierde set vrij eenvoudig te winnen met 17-25 en 15-25. Door dit resultaat plaats VC Trivia zich voor de volgende bekerronde, welke gespeeld wordt op 18 december.