VC Trivia wint in extremis van Stravoc

Meterik Sport 3 maart 2024

Een ware volleybalstrijd ontvouwde zich afgelopen zaterdag in de sporthal van Meterik. De volleybaldames van VC Trivia moesten in een ruim twee uur durend gevecht diep gaan om een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen.

Moeizame start

Nog voor de wedstrijd begon moesten de dames uit Horst aan de Maas de eerste teleurstelling incasseren; Lotte Hesen kon niet aan de wedstrijd beginnen door een spierblessure. Desondanks startte Trivia goed aan de wedstrijd. Libero Femke Linders die al enkele weken in grootse vorm verkeerd zorgde voor veel stabiliteit. VC Trivia wist het goede spel tot 12-12 vol te houden, maar na een paar fouten zakte het vertrouwen weg en pakte Stravoc vier punten voorsprong. In korte tijd volgde er twee time-outs die het tij moesten keren. Dat lukte en Trivia kwam knap terug en won de set met 25-22.

In de tweede set ontvouwde zich eenzelfde scenario. Wederom moest een 12-16 achterstand weggepoetst worden. Dit lukte, maar bij een gelijke stand van 20-20 ging het alsnog mis. De ene na de andere persoonlijk fout zorgde ervoor dat het vertrouwen al snel weg was, Stravoc won met 22-25.

Forse achterstand

Het verlies van de tweee set kwam hard binnen bij de dames van VC Trivia. Al snel keken de dames in de derde set tegen een forse achterstand aan (3-10). Trivia beet zich vast in de tegenstander, die ontzettend goed stond te verdedigen. Dit leidde uiteindelijk tot een nieuwe inhaalrace. Met succes, maar Stravoc bleef zich hevig verzetten en pakte weer de voorsprong. Het lukt Trivia niet om alsnog een vuist te maken en verloor opnieuw met 22-25.

Ommekeer

In de vierde set gooide VC Trivia het over een andere boeg, de strategie werd aangepast. Coach Guus Wilbers koos zichtbaar voor meer rust en minder aanvalsvariantie. Dit pakte goed uit, want met een tweede spelverdeler, Ilse Jacobs, binnen de lijnen lukte het de dames om meer tot directe score te komen. De 25-20 setwinst leidde tot een vijfde en beslissende set. VC Trivia domineerde vanaf het begin en won overtuigend met 15-7.