VC Trivia wint spannend duel in Landgraaf

Meterik Sport 1 oktober 2023

Afgelopen zaterdag mocht het eerste dames team van VC Trivia afreizen naar Zuid-Limburg voor haar tweede competitieduel in de promotieklasse. VC Landgraaf en VC Trivia bleken aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een spannend duel, waarbij VC Trivia ditmaal karakter toonde en met een 2-3 overwinning naar huis ging.

Het team uit Horst aan de Maas startte met Ilse Jacobs in de basis. Ze maakte het in haar getoonde vertrouwen meer dan waar. Ze wist het spel goed te verleggen, waardoor Trivia met vertrouwen uit de start blokken kwam. Van meet af aan was het duidelijk dat momenten van concentratieverlies afgestraft zouden worden. In de eerste set gebeurde dit over en weer, waardoor het tot aan het einde van de set spannend bleef. VC Trivia pakte uiteindelijk de set met 24-26.

Dominant

VC Trivia probeerde in set 2 en 3 te domineren, dit lukte tot halverwege de sets. VC Landgraaf groeide in de wedstrijd en wist serverend en met geplaatste aanvalsballen het verschil te maken. Dit resulteerde in 2 set overwinningen na elkaar (25-18 en 25-20) voor de thuisploeg. “Het zal toch niet weer gebeuren”, moeten coach en spelers gedacht hebben. Het gevoel dat je beter bent dan je tegenstander, maar uiteindelijk gaat de meer ervaren ploeg er met de punten vandoor.

Met veel inzet, lef en portie adrenaline werd de vierde set door VC Trivia over de streep getrokken, mede dankzij goed aanvallend spel van Danique Oomen. Aan alles was te zien dat de come-back in de wedstrijd de ploegen weer volledig in evenwicht bracht en dat resulteerde in een super spannende vijfde set. Van meet af aan ging het gelijk op en even leek het erop dat VC Landgraaf er met de overwinning vandoor zou gaan, maar na het service geweld van Sanne Bergs en Teuntje van Rengs won VC Trivia de set met 13-15.

De eerste overwinning voor VC Trivia in de promotieklasse is daarmee een feit. Volgende week spelen de dames thuis tegen de huidige koploper VC SEC uit Valkenburg.