De doorstroomvoorziening bij Kasteel Ooijen in Broekhuizenvorst

Veiligheidsmaatregelen nabij doorstroomvoorziening Broekhuizenvorst

Broekhuizenvorst Algemeen 2 mei 2024

De gemeente gaat bij de opvanglocatie arbeidsmigranten in Broekhuizenvorst veiligheidsmaatregelen doorvoeren. Samen met Buurtschap Ooijen en de Dorpsraad van Broekhuizenvorst is er gekeken op welke manier de omgeving veiliger gemaakt kan worden. 

Zo worden bomen gerooid en openbare verlichting aangelegd.  

Bomen rooien  

De Blitterswijckseweg wordt als gevaarlijk ervaren, mede door het vele vrachtverkeer. Daarom gaat de gemeente hier aan de kant van aardappelverwerker LambWeston/Meijer een voetpad aanleggen. Het voetpad sluit vervolgens aan op de bestaande wegen. Het pad komt te liggen op grond van de gemeente, maar ook op grond van het bedrijf. Deze laatste heeft toestemming gegeven om het voetpad op hun grond te realiseren.  

Voor de aanleg van het voetpad naast de Blitterswijckseweg worden de komende week zes bomen gerooid. Tevens zal het struikgewas op dit traject worden verwijderd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers van de gemeente.  

Openbare verlichting  

Met name in buurtschap Ooijen wordt het fietspad op de dijk, de brug en de Ooijenseweg in de avonduren wanneer het donker wordt, als onoverzichtelijk en daardoor als gevaarlijk en onveilig ervaren.  

De openbare verlichting in buurtschap Ooijen en op de Ooijenseweg wordt in week 20 deels vervangen en er worden een aantal masten bijgeplaatst. Daarnaast wordt er ook verlichting aangebracht op de Kweibrug.