Verbouwing Basisschool De Doolgaard in Horst is gestart

Horst Algemeen Economie 18 oktober 2023

De verbouwing van Basisschool De Doolgaard in Horst is gestart. De school wordt verbouwd tot Integraal Kindcentrum. Na de verbouwing heeft het IKC de Doolgaard een passend eigentijds gebouw met een gezond binnenklimaat. 

Eisen

De Doolgaard voldoet als een van de weinige scholen in Horst aan de Maas voldoet niet aan de gestelde eisen. Uiteraard is er bij de verbouwing veel aandacht voor duurzaamheidsmaatregelen zoals, isolatie en duurzame opwek van energie en warmte. Daarnaast hebben de school en de kinderopvang functioneel aanvullende wensen om het gebouw weer ‘van deze tijd’ te maken én beter aan te sluiten bij hun (voorschoolse) onderwijsconcept. 

Fases 

De verbouwing gebeurt in fases. De onderbouwgroepen zitten tijdens de fase op de bovenverdieping. Er zijn inmiddels bouwhekken en bouw/stofschotten geplaatst, en ook het schoolplein zal voor een flink gedeelte in beslag worden genomen door de bouw. Dat maakt dat we het tijdelijk met een kleiner gebied moeten doen. Een deel van de leerlingen gaat ook naar de dislocatie ’t Depje, eveneens aan de Doolgaardstraat. 

’t Depje

Als de verbouwing is afgerond, zal  ’t Depje niet meer nodig zijn. Die komt dan vrij voor woningbouwontwikkelingen. De kinderopvang en onderbouwgroepen krijgen als eerste hun nieuwe gebied. De school hoopt dat dit volgens planning, rond de Kerstperiode gerealiseerd gaat worden.