Verlies Horster hockeyheren tegen koploper Nuenen

Horst Sport 17 april 2023

Koploper Nuenen kwam afgelopen zondag op bezoek bij Hockeyclub Horst, de nummer 4 van de ranglijst. De heenwedstrijd eindigde in een 4-0 voor Nuenen, Horst was gebrand om dat niet nog eens te laten gebeuren en net zoals elke wedstrijd voor de winst te gaan.

Horst startte erg fel en Nuenen had hier geen antwoord op. In het eerste kwart kreeg Horst enkele kleine kansen maar deze werden niet verzilverd, Nuenen kon slechts wat speldenprikjes uitdelen. Kwart twee verliep hetzelfde als het eerste kwart, Horst was de betere partij en kreeg meer kansen dan dat Nuenen kreeg. Evert Janssen versierde net voor rust een strafbal waar Max Smedts voor mocht aanleggen, deze werd gekeerd door een uitstekend spelende keeper van Nuenen. 0-0 bij rust.

Op jacht

Na de rust ging Horst verder waar het gebleven was, op jacht naar een doelpunt. Dat doelpunt kwam er, halverwege kwart drie. Smedts pushte een strafcorner in de touwen. Lang kon Horst hier niet van genieten want enkele minuten later maakte Nuenen de 1-1. In het begin van kwart vier maakte Nuenen de 1-2 via een frommelgoal. En enkele minuten later maakten ze ook de 1-3 met wat geluk. De Horster hockeyheren probeerden nog wel, maar kon geen echte kansen meer creƫren en stond dus na het laatste fluitsignaal met 0 punten.