Verlies voor Horster hockeyheren

Horst Sport 28 november 2022

Op de laatste competitiedag van 2022 mochten de hockeymannen van Horst uit naar Rosmalen. Na de winst van vorige week stond de ploeg uit Horst op de derde plek in de tweede klasse. Rosmalen stond voor aanvang van de wedstrijd op de zevende plaats van de ranglijst. Beide ploegen waren erop gebrand om de laatste 3 punten van het seizoen mee naar huis te nemen om zo de positie op de ranglijst te verbeteren.

Na een goede warming up kon om 14:45 uur na het eerste fluitsignaal van de arbitrage de bal gaan rollen.

Fanatiek

Zoals verwacht begonnen beide teams sterk en fanatiek aan de wedstrijd. Het eerste kwart leverde goede kansen voor beide teams op. De keepers aan weerszijden van het veld wisten beide ploegen echter van scoren te weerhouden. Het meegereisde publiek kon, ondanks de lichte motregen, door het snelle spel toch genieten van goede pot hockey op de zondagmiddag. Het snelle spel werd na het eerste kwart nog eens benadrukt en zou de basis vormen voor de eerste goal van het tweede kwart. Door een goede actie op het middenveld kon een aanvaller van Horst weg worden gestuurd die een strafcorner versierde. Deze werd door Max Smedts vakkundig achter de keeper in het net gesleept. Het leverde de mannen van Horst een 0-1 voorsprong op die ze mee wilden nemen naar het derde kwart. Rosmalen dacht hier anders over en wist in de laatste seconde van het tweede kwart de verdediging van Horst toch te kraken: 1-1 ruststand.

Niet winnend afsluiten

Het derde kwart begon zoals het eerste kwart met goede acties en kansen aan beide kanten van het veld. Rosmalen wist met een variant uit de strafcorner de spelers van Horst te verassen en op voorsprong te komen. De resterende tijd in het derde kwart bleek niet genoeg om weer op gelijke hoogte te komen. Het geluk bleek in het vierde kwart wederom aan de zijde van Rosmalen te zitten. Een vrijgespeelde aanvaller kon de bal in de hoek van de goal slaan: 3-1. Horst wist dat er nog niets verloren was en liet in het laatste kwart offensiever spel zien. Dit resulteerde na enkele minuten in een goal voor Horst. Een voorzet van Floris Janssen in de cirkel zorgde ervoor dat Skip Slaats de bal binnen kon tikken.

De laatste minuten van de wedstrijd waren er nog kansen om een punt mee naar Horst te kunnen nemen. Deze konden helaas niet worden benut en zo werd de wedstrijd met een 3-2 eindstand geĆ«indigd. Ondanks het goede spel kon Horst de laatste wedstrijd van het seizoen niet winnend afsluiten. Met 19 punten uit 11 wedstrijden en een vierde plek op de ranglijst mag het Horster team, als promovendus uit de derde klasse, toch terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft.