VieCuri annuleert expoisitie Tienrayse fotograaf vanwege aanstootgevende foto's

Tienray Algemeen 2 juni 2023

Ziekenhuis VieCuri in Venlo annuleert op het laatste moment een foto-expositie van de Tienrayse fotograaf Paul Kroh. De foto's zouden te aanstootgevend zijn, aldus VieCuri. Dat meldt Omroep Horst aan de Maas.

De foto's van Kroh zouden vanaf deze week te zien zijn in het Venlose ziekenhuis.

Laatste moment

Volgens het ziekenhuis zijn de foto’s te aanstootgevend voor in een openbare ruimte. Vlak voordat de foto's tentoongesteld zouden worden annuleerde VieCuri de opdracht. Dit tot teleurstelling van de Tienrayse fotograaf. "Ik vind het laf", zegt hij. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis heeft Kroh uitleg gekregen "over onze werkwijze en zo ook medegedeeld dat we een ziekenhuis zijn en het werk daarin vanzelfsprekend wel moet passen." Kroh reageert hierop: "Viecuri verklaart dat ze meerdere malen mij erop gewezen hebben. Echter is dit nul keer gedaan tot 3 weken voor de expo datum toen ze besloten om eens te kijken. Ik heb vanaf dag 1 duidelijk aangegeven wat ik ging doen en daar is positief op gereageerd."

Donatie

De Tienrayse fotograaf wil de kosten nu gaan verhalen op het ziekenhuis. "Omdat ik de kwaadste niet ben, als ze de kosten vergoeden, ben ik bereid om de helft te doneren aan Stichting Fonds Suïcidepreventie of in de volksmond 0800-0113", aldus Kroh.

De expositie van Kroh is dit weekend nu te zien in Gallery Diem in Tienray.