Kasteel Ooijen

Volgend jaar drie- tot vierhonderd statushouders op Kasteel Ooijen

Broekhuizenvorst Algemeen 2 november 2023

Op recreatiepark Kasteel Ooijen in Broekhuizenvorst worden vanaf volgend jaar drie- tot vierhonderd statushouders gevestigd. De gemeente wil die opvang maximaal vier jaar openhouden. 

Zo meldt De Limburger.

Omwonenden

De omwonenden van het recreatiepark worden vanavond over de plannen ingelicht. Op het park worden statushouders voor maximaal een jaar gehuisvest in afwachting van een woning in Noord-Limburg. Horst aan de Maas werkt daarbij samen met de gemeenten Venlo, Venray en Peel en Maas. Direct na de komst in de opvang starten statushouders met integreren en participeren in de samenleving met taallessen, werk en vrijwilligerswerk.

Snel

Volgens wethouder Roy Bouten (PvdA) is de locatie in Broekhuizenvorst snel beschikbaar, omdat er al voorzieningen zijn. Met het Centraal orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) en het ministerie van Veiligheid en Justitie is afgesproken dat de opvang 1 februari open zal gaan.

Op dit moment worden er nog arbeidsmigranten gehuisvest op het park. Deze moeten uiterlijk 31 januari weg zijn, omdat de vergunning is verlopen. De werkgever van de migranten verzet zich er nog tegen. Het bedrijf is naar de rechter gestapt.