Voormalig profvoetballer Dirk Marcellis begeleidt Nederlandse darters tijdens WK

Horst Sport 29 november 2023

Dirk Marcellis gaat dit jaar de Nederlandse darters ondersteunen tijdens het WK. De voormalig profvoetballer uit Horst verzorgt de mentale begeleiding van zijn landgenoten.

Grote namen

Waar hij eerder al performance coach was bij VVV-Venlo en actief was in de jeugdopleiding van Feyenoord en bovendien de Nederlandse turnploeg ondersteunde, gaat Marcellis nu het bekende dartsteam TOTO Darts Kings met alle grote darters uit ons land begeleiden. Dan hebben we het dus over de grote namen als Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode.

Presteren

Of Marcellis zelf een pijltje kan gooien? "Nee, dat niet. Buiten fan zijn en alles kijken, ben ik er niet zo goed in", vertelt hij aan de NOS. Wat gaat Marcellis dan precies doen? Aan het AD laat Marcellis weten: “Heel globaal gaat het erom: hoe ga je om met druk? Hoe kun je blijven presteren en wat heb je daarvoor nodig? Toen ik 19 was, ging het wat minder met mij en heb ik ook met iemand gesproken. Nu werk ik er zelf. Maar het is erg persoonlijk wat iedereen nodig heeft. Het is niet zo dat je zegt: dit en dit heb je nodig.’’

Het WK Darts begint op 15 December in het Alexandra Palace in Londen, een plek die je ongetwijfeld ook als Ally Pally kent. De grote finale is op 3 januari 2024. De loting voor de eerste rondes zie je in onderstaand schema.