Vriendinnen Noa en Saar delen zelfgemaakte kerstpakketten uit bij ouderen

Horst Meterik Algemeen 20 december 2023

Noa Kleuskens (12) uit Meterik en Saar Derikx (11) uit Hegelsom zijn al sinds oktober bezig met hun voorbereidingen voor een kerstverrassing voor eenzame ouderen in onze gemeente. Woensdagmiddag bezorgden ze samen met Stichting Met je Hart zelfgemaakte kerstpakketten bij eenzame ouderen. Beide meiden zijn zeer sociaal betrokken. Zo verzamelde Noa eerder al statiegeldflessen in om geld op te halen voor Oekraïne. 

Kerstboodschap

En een tijd terug nam ze samen met Saar het initiatief om met "heitje voor een karweitje" om geld in te zamelen. Daarnaast hebben ze ook statiegeldflessen ingezameld en walnoten verkocht. Dit geld hebben ze gebruikt om spulletjes te kopen en pakketjes te maken voor 26 eenzame mensen. In dit met liefde samengestelde pakketje zit een theeglas, thee, zelf versierde koekjes en een zelfgemaakt kaartje met een kerstboodschap. 

Succes

Woensdag gingen ze samen in Horst en Meterik op pad om de pakketten uit te delen. De ouderen hadden volgens Noa blije gezichten. ‘’Sommigen waren emotioneel maar allemaal heel positief’’. Samen hebben ze deze actie tot een succes gemaakt.