rechtspraak_7458

Vrijspraak in zaak onzedelijk betasten jonge meisjes uit Horst

Horst Algemeen 9 september 2023

Een 35-jarige man uit Ysselsteyn is vrijgesproken van het misbruiken van zijn twee nichtjes uit Horst. De meisjes van vier en zes gaven aan dat hun oom Marcel G. de geslachtsdelen van de meiden had betast, maar de rechtbank in Roermond vindt de verklaringen onbetrouwbaar, aldus De Limburger

De nichtjes van G. verklaarden daar dat ze in de periode van februari 2021 tot juli 2022 meerdere keren door hem onzedelijk zijn betast. 

Verzonnen

G. gaf in de rechtbank aan niets te weten van de verklaringen van zijn nichtjes en ontkende dat hij aan hun te hebben gezeten. De advocaat van de verdachte stelde dat er geen hard bewijs is voor de ontucht van zijn cliënt. Volgens hem was het goed mogelijk dat de meisjes het verhaal verzonnen hebben. 

Verklaringen

Ook de rechtbank is er niet van overtuigd dat G. schuldig is aan misbruik. De verklaringen die de meisjes aflegden, spreken elkaar op essentiële punten tegen, stelt de rechtbank. Zo vertelden de kinderen verschillende details over de plaats waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden. Ook over hoe vaak het misbruik plaatsvond, legden de meisjes verschillende verklaringen over af.

Ingewikkelde situaties

"Het is begrijpelijk dat jonge kinderen niet altijd precies kunnen vertellen wat er is gebeurd”, stelt de rechtbank. "Zeker als het gaat over dit soort ingewikkelde situaties. Daar houdt de rechtbank rekening mee. Zelfs dan moet de rechtbank echter constateren dat deze verklaringen geen basis kunnen vormen voor een strafrechtelijke vervolging.”