Vullings Metaalbewerking wint William Pijnenburg Award 2023

Horst Economie 12 oktober 2023

Vullings Metaalbewerking uit Horst is winnaar van de William Pijnenburg Award 2023. Deze bijzondere Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat uitblinkt in de manier waarop het aandacht heeft voor en investeert in vakmensen – van de promotie van het vakgebied tot de ontwikkeling van en het bieden van werkgelegenheid aan (toekomstige) vakmensen. 

Pijnenburg

Brainport Industries College kent deze prijs jaarlijks toe aan een van haar leden ter bekroning van ambassadeurschap voor technisch vakmanschap in de regio. De award is vernoemd naar William Pijnenburg, als nagedachtenis van zijn inzet voor het beroepsonderwijs binnen het bedrijfsleven. Pijnenburg was een groot voorbeeld van ambassadeurschap voor het technisch vakmanschap in de regio en een verbinder tussen regio’s, bedrijfsleven, onderwijs en overheid. 

Juryrapport

De jury stelde in het juryrapport: “Vullings is een mooi en toekomstgericht bedrijf dat talentontwikkeling binnen de organisatie goed borgt. Opleiden vindt men bij Vullings logisch. Medewerkers krijgen volop tijd en mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen, maar ook voor het begeleiden van nieuwe medewerkers. Daarnaast is intern kennisbehoud een belangrijk aandachtspunt én is het bedrijf een sterke verbindende factor over de verschillende Brainportregio’s heen. Vullings is dan ook de terechte winnaar van de William Pijnenburg Award 2023.”

De Award is tijdens het Brainport Industries Congres op donderdag 5 oktober voor de zevende keer uitgereikt. Naast winnaar Vullings waren ook Verbi uit Helmond en KMWE uit Eindhoven genomineerd.