Politie-e1635403074461

Vuurwerk en voertuigen in beslag genomen bij grote verkeerscontrole

Sevenum Algemeen 17 december 2022

De politie hield vrijdagavond een zogenoemde crime controle op de parkeerplaats bij KFC in Sevenum. Tijdens de controle zijn onder andere diverse voertuigen, 3 kg illegaal vuurwerk en verdovende middelen in beslag genomen. Ook werden er enkele bekeuringen uitgedeeld voor verkeersgevaarlijke situaties. 

 

Naast de politie Horst Peel en Maas, werkten ook de Verkeerspolitie Limburg, Politie Basisteam Venlo-Beesel, Koninklijke Marechaussee, Bundespolizei, Politie Landelijke Eenheid Zuidoost, en studenten van de Politieacademie mee aan deze controle. Tijdens de controle werd ook de nieuwe ondermijningsbus ingezet. 

Efficiënter

Het doel van de bus is om slimmer en efficiënter te werken. Zo kunnen bijvoorbeeld verdachten gehoord worden tijdens het ruimen van hennep en kan op locatie meteen een beschrijving van het plaats delict plaatsvinden. De bus ziet eruit als een normale politiebus, maar heeft vele functionaliteiten. Zo kunnen er vingerafdrukken genomen worden, is er een mobiel röntgenapparaat, zijn er meerdere werkplekken en beschikt de bus over een backscatscanner. Dit is een röntgenapparaat waarmee verborgen ruimtes gezocht kunnen worden in voertuigen en gebouwen.