Walk 4 the Roses stopt na bijna 10 jaar

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Cultuur 2 mei 2023

Er komt geen tiende editie van het wandelevenement Walk 4 the Roses. De organisatie heeft besloten om te stoppen. 

Moeite om aan vrijwilligers te komen, strengere regels ten aanzien van vergunningen, en aankloppen bij ondernemers voor sponsoring die het zo zwaar hebben (gehad), hebben mede de doorslag gegeven.

Onmogelijk

Voor Marcella Dings en Vera van Huët stond al vast dat een eventuele tiende editie hun laatste jaar zou zijn. ‘’In het laatste jaar, ons jubileumjaar, een overdracht doen aan Ellen Rutten en Hennen Behari, die nieuw zijn, is onmogelijk”. Alle ervaring en leermomenten van de afgelopen 9 jaar aan hun meegeven in één Walk lukt gewoonweg dus niet. ‘’We hebben samen besloten om nu te stoppen met Walk 4 the Roses. 

Voldoening

Wat overblijft zijn prachtige momenten en herinneringen. ''Ieder jaar weer een aantal dagen op een wolk van dankbaarheid en voldoening mogen vertoeven. Enorm dankbaar voor alle vrijwilligers, sponsoren, wandelaars en iedereen die ons en onze goede doelen altijd zo'n warm hart hebben toegedragen. Met voldoening dit evenement afsluiten, omdat dit evenement gewoon het beste verdiend’’, aldus de dames. 

Ingezameld

Op 1 september 2019 werd de negende en laatst Walk 4 the Roses gelopen. In de afgelopen 9 jaar is er 203.965 euro ingezameld voor KWF Kankerbestrijding en 21.265 euro voor diverse regio-doelen. En dit dankzij 14.697 wandelaars en hardlopers en vele sponsoren. En nu komt aan alle goede dingen een eind.