Wandeling voor Ushersyndroom brengt mooi bedrag op

Horst Algemeen 20 september 2023

Op woensdag 13 september klokslag 07.30 uur vertrok Koen Versleijen uit Horst samen met zijn vader en zus Marloes te voet richting Utrecht, een tocht van zo’n 120 km: doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar behandeling van het Ushersyndroom, een progressieve oog- en ooraandoening die ervoor zorgt dat hij blind en misschien doof wordt. 

Onder de vlag van ‘Nederland wandelt voor Usher’ liepen ze in vier dagen naar het Spoorwegmuseum, daar was zaterdag16 september de finish. 

Moois

“Naar de zaterdag had ik al lang uitgekeken. Met maar liefst 32 man zouden we de laatste 22 kilometer lopen. Na 1,5 uur in de bus vertrokken we vanaf Culemborg naar het eindpunt’’, vertelt Koen. “Vier dagen wandelen kwam op zaterdagmiddag om 15:15 uur tot een einde. Vier dagen waarin we heel veel moois zijn tegenkomen, veel leuke mensen hebben ontmoet, we nog donaties hebben binnengehaald onderweg en waarin we het heel gezellig hebben gehad.“ 

Donatie

In het museum kwamen lopers uit talloze windstreken bij elkaar en werd het bedrag bekend gemaakt wat is ingezameld. “In totaal haalden we 124.000 euro op waarvan er ruim 15.000 euro vanuit ons team kwam. Bijzonder is dat een anonieme, zeer gulle gever, nog eens 100.000 euro doneerde aan de stichting Usher Syndroom. Als kers op de taart kregen we twee dagen later ook nog een flinke donatie voor ons team van 3000 euro. Met enkele andere verlate donaties komt ons totaal nu op 18.291 euro”, vertelt Koen.

“Het was bijzonder om dit met pap, mam, Marloes, Jet, Puk en alle anderen te doen. Grote dank gaat dan ook uit naar iedereen die heeft geholpen.”