Hoog waterstand Maas

Weer flinke neerslag verwacht met harde wind

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 2 januari 2024

Het nieuwe jaar is amper een dag oud of er staat ons weer veel regen te wachten. Van dinsdag 2 januari tot en met donderdag 4 januari valt lokaal tussen 50 en 80 millimeter. Dat meldt weerman Lei Spreeuwenberg uit Lottum. 

Met name Noordrijn-Westfalen, Eifel en Ardennen krijgen de meeste neerslag te verwerken en kan zomaar 100 millimeter aan neerslag vallen. 

Windstoten

Ook gaat het stevig waaien (stormachtig) met in de hogere delen van Duitsland en Zuid-Limburg kans op zware windstoten. De kans is groot dat beken, waterlopen en kleine rivieren buiten hun oevers treden. De bodem is verzadigd en kan geen water meer opnemen.

Na het weekend droog

De waterellende neemt komend weekend af. Het wordt droger en ook kouder waarbij het vanaf volgende week ‘s nachts licht tot matig gaat vriezen en overdag komt de temperatuur nog maar amper boven het vriespunt uit.