Wingerdplein aantrekkelijk en groen verder opgefleurd

Sevenum Algemeen 16 mei 2024

Vorig jaar bij de voorbereidingen van haar 65 jarig bestaan heeft het bestuur van de KBO het plan geopperd om uit enkele verenigingen een werkgroep samen te stellen om het plein voor het gemeenschapshuis de Wingerd in Sevenum tot een fraaie, groene en beleefbare parel te maken.

Deze werkgroep is aan de slag gegaan en vorig jaar zijn er enkele mooie bomen geplant en is er een gedeelte van de heg verwijderd om de toegankelijkheid en beleefbaarheid te verbeteren.

Ook heeft de KBO tijdens hun jubileumfeest op 10 september een bankje geschonken aan de Sevenumse gemeenschap dat aan de zijkant van het plein staat.

Afgelopen zaterdag 11 mei is er op het Wingerdplein een verdere verfraaiingsimpuls doorgevoerd. Er zijn een vijftal bloembakken die ontworpen en gemaakt zijn door Erik van der Hulst en gefinancierd vanuit het Centrumplan door gemeente Horst aan de Maas geplaatst. Met een groep van 15 personen waaronder het klusteam van de KBO-vrijwilligers uit de Groengroep, Heemkunde en bestuur van het Stichtingsbestuur van de Wingerd en natuurlijk ook buurtbewoners zijn de bloembakken gevuld met zand en compost waarna deze zijn beplant met moie blumkes en greun.