foto-korfbal-nuhadm

Winst bij laatste zaalwedstrijd Oxalis

Hegelsom Sport 27 maart 2023

Op zondag 26 maart nam Oxalis 1 het op tegen Eurogirls/Rietvogels 1. Bij winst zouden ze als derde eindigen in het klassement.

Oxalis startte de wedstrijd sterk en zuiver, maar een voorsprong pakken lukte niet. Aanvallend bleven de dames van Oxalis goed zoeken naar kansen. Verdedigend zaten ze er goed bij. Het ging de eerste minuten van de wedstrijd dan ook erg gelijk op. Net voor de rust wist Eurogirls/Rietvogels de voorsprong te pakken waardoor we met een 5-7 achterstand de rust in gingen.

Tijdens de rust werd aangegeven dat we een sterke eerste helft hadden gespeeld en dat we onszelf meer mochten belonen. De acties waren goed en met iets meer aandacht voor de afronding kon de achterstand nog rechtgetrokken worden.

Toch kwam Eurogirls/Rietvogels zuiver uit de kleedkamer en bracht de stand naar 5-9. Oxalis liet het gezicht niet hangen en bleef doorvechten. Dit wierp uiteindelijk in de slotfase van de wedstrijd zijn vruchten af. Want van een achterstand van 9-11 wisten ze het om te gooien naar een eindstand van 15-12.

Dit was de laatste wedstrijd van de binnen competitie. Oxalis 1 is hiermee geƫindigd op een mooie derde plaats. Volgende week starten de trainingen weer op het veld.