Winst voor Horster hockeyheren

Horst Sport 15 april 2024

Op zondag 14 april stond er voor de Horster hockeymannen een uitwedstrijd tegen Basko op de planning. Na de winterstop werd pas één wedstrijd verloren, dus ook deze wedstrijd waren ze erop gebrand om de 3 punten binnen te slepen.

Basko stond dan wel onderaan de ranglijst, maar de stugge ploeg uit Veldhoven had zich nog niet gewonnen gegeven. Het was mooi weer, dus het publiek stond met grote getale langs de zijlijn om Horst naar een overwinning te juichen.

Vol

Vanaf de eerste minuut gingen beide ploegen er vol voor. Horst moest echter wennen aan het veld wat Basko een klein voordeel gaf. Gelukkig voor Horst zit er genoeg loopvermogen in het team waardoor het mindere spel met loopwerk kon worden gecorrigeerd. In het tweede kwart ging het hockey er beter uit zien en konden we op een 0-1 voorsprong komen. Na de rust kon Horst de score uitbreiden naar 0-2. De mannen konden de wedstrijd helaas niet op slot gooien. Basko scoorde uit een strafcorner en kwamen terug op 1-2. In het vierde kwart liet Basko mooi spel zien, maar met mooi spel alleen kun je niet scoren. Horst kwam er ook nog een paar keer gevaarlijk uit, maar ook zei wisten niet meer te scoren. Aan het einde van de wedstrijd werd het publiek nog op een aantal spannende minuten getrakteerd. Basko kreeg nog een aantal betwistbare strafcorners, maar de Horster goalie wist het doel verder schoon te houden. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting dan ook meer dan groot.

Top 5

Met nog vijf wedstrijden te gaan zijn er nu al meer punten behaald vergeleken de eerste seizoenshelft. De komende wedstrijden zullen allen tegen de huidige top-5 zijn, waarbij elk punt nog meer dan welkom is. Volgende week spelen de hockeymannen in Horst tegen Bemmel, de nummer 5 van de competitie.