Winterwandeling Meerlo

Winterwandeling Meerlo levert 1600 euro op voor goede doelen

Meerlo Algemeen 9 januari 2024

De winterwandeling in Meerlo van afgelopen zondag is zeer succesvol verlopen. Mede dankzij het heerlijk wandelweer hebben er volgens de organisatie, WandeltegenKanker Horst aan de Maas, ruim zeshonderd mensen deelgenomen aan deze 22e editie. 

Er waren wederom een 3-tal mooie wandelingen uitgezet door het prachtige buitengebied rondom Meerlo. Voor de organisatie was het wel even puzzelwerk met al die afgesloten of moeilijk begaanbare wegen. 

Plaatjes

Toch konden de wandelaars onder andere genieten van de meanderende Molenbeek die op veel plaatsen buiten zijn oevers was getreden, en dit leverde mooie plaatjes op. Tevens liepen de twee langste routes over landgoed Peppelhof, een mooi particulier gebied in ontwikkeling, waar men normaal gesproken niet zomaar komt. 

Weer

"Veel gezinnen met kinderen waren van de partij op de 5 km route. De wandelwagens werden vakkundig om enkele modderstroken heen gemanoeuvreerd. Verder was deze route zoals gebruikelijk, makkelijk begaanbaar. Voor de tochten van 10 of 15 kilometer waren goede wandelschoenen op enkele stukken wel nodig. Het weer van de afgelopen tijd, had zijn sporen op enkele delen van het parcours wel nagelaten”,  aldus de organisatie. 

Mooi bedrag

De opbrengst van de winterwandeling is een mooi bedrag van 1.600 euro, wat ten goede komt aan Toon Hermanshuis Noord Limburg, Kankeronderzoekfonds Limburg, en KWF Kankerbestrijding. En zet alvast in de agenda: de 23e winterwandeling vindt plaats op zondag 5 januari 2025.