voetbal

Wittenhorst 1 loopt uit op concurrentie

Horst Sport 13 maart 2023

Wittenhorst 1 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door op bezoek bij Deurne met 0-2 te winnen. Door het gelijkspel van Volharding, dat hiermee wel de periodetitel pakte, liepen de Horstenaren uit en verstevigden hiermee de koppositie in de eerste klasse C.

Het sterke Deurne startte met veel inzet met in hun gedachten dat een zege op Wittenhorst kansen zou betekenen voor de tweede periodetitel.

Gevaarlijke uitvallen

Zoals gezegd kon Wittenhorst maar moeilijk in het spel komen. Twee gevaarlijke uitvallen konden met de nodige moeite onschadelijk gemaakt worden. De enige manier waarop de oranjemannen gevaarlijk werden kwam door de uitval van Joost van Rensch die werd gestuit. De pingel die Jeroen Verkennis mocht nemen betekende de 0-1.

Een hachelijk moment voor het doel van Roel van Rens ontstond in de veertiende minuut toen het Horster doel enkele malen achter elkaar voor een gelijkmaker werd behoed. Deurne bracht zichzelf hierna in grote problemen. Een grove charge op een speler van Wittenhorst zorgde voor een rode prent. De wedstrijd werd er niet beter op. Vaak lag de wedstrijd stil wegens een blessurebehandeling. Voor rust pakte de thuisploeg zelfs een tweede rode kaart: twee gele kaarten betekende einde wedstrijd voor een verdediger aan de kant van Deurne. Wittenhorst probeerde voor de pauze het verschil groter te maken, echter de mogelijkheden werden niet benut. Rust 0-1.

Dilemma

Na rust kwam Wittenhorst in een dilemma te zitten: wat te doen? Het lijkt natuurlijk makkelijk, maar het gevaar komt op de loer te liggen om bij een uitbraak tegen een zeperd aan te lopen. Het omsingelen was dus het devies. Dit viel toch tegen om af te ronden. Tegen het einde viel dan toch de bevrijdende 0-2. Een voorzet op Willem Heijnen werd keurig afgerond. De belangrijke zege was een feit.

Bron: RKsv Wittenhorst