Wittenhorst 1 verslaat koploper

Horst Sport 24 september 2023

Wittenhorst Heren 1 heeft zaterdagmiddag een hele knappe overwinning geboekt. Op bezoek bij koploper Achilles Veen wonnen de mannen met 0-1. Dus voldoende om voor nu koploper te mogen zijn in de Vierde Divisie.

Grip

De eerste twintig minuten van de eerste helft waren voor Achilles Veen. Maar na deze fase herpakte Wittenhorst zich meer en meer en kreeg beter grip op het spel. Een vrije trap van Joost van Rensch aan de zijkant van het veld werd door doelman van Achilles Veen tegen de paal geduwd, waarna de bal in het doel stuiterde: 0-1. Hierna reageerde de doelman van de thuisploeg knap op een inzet bij de eerste paal.

Overwinning

Na rust ontstonden er nog nauwelijks kansen voor Wittenhorst. Alleen een vrije trap van Nick Driessen wist de doelman nog op de proef te stellen.  Dat gold overigens ook voor de thuisploeg: na zeventig minuten vloog een hard schot maar nipt over. Wittenhorst bleef georganiseerd, stug en met veel inzet verdedigen, wat leidde tot een 0-1 overwinning en het toetje om vanaf zaterdag zo'n 24 uur koploper mogen zijn in de Vierde Divisie.