Wittenhorst op de valreep naast Venlosche Boys

Horst Sport 6 maart 2023

De met spanning tegemoet geziene wedstrijd tegen de Venlosche Boys is er eentje geweest waar de spaanders ervan af vlogen. Wittenhorst kon zondag de fout van vorige week goed maken om de beginfase nu wel flink aan te pakken.

Schijnbaar wisten de Venlonaren hier raad mee, want met een enorme vechtlust werden de Horstenaren teruggedrongen. Na enkele mazzeltjes kon deze sturmdrang niet tot stilstand worden gebracht.

Doelman

De tegenstanders konden hun dadendrang botvieren. in de 9e minuut kon het niet uitblijven. Uit een kopbal werd de score geopend. Slechts eenmaal kon de thuisclub de Venlose doelman testen. Tot grote schrik van de Horster toeschouwers kon Paul Wienhoven ongehinderd de 0-2 laten aantekenen. Deze tussenstand stond ook vorige week op het scorebord.

Voetbalgevecht

Na de pauze ontstond er een werkelijk voetbalgevecht met alles erop en eraan. Wittenhorst zocht een gaatje maar moest opletten dat de gevaarlijke uitvallen niet in doelpunten werden omgezet. Wittenhorst kreeg inderdaad meer kleur en die kleur kwam tot uiting in de 70e min. Giel Beurskens kon na na een mooie aanval keurig afronden: 1–2.

Gelijkspel

De wedstrijd kon weer alle kanten op. Venlosche Boys moest nu meer verdedigen en de scheidsrechter kon het met moeite bijhouden. De vechtlust van Wittenhorst moest er weer aan te pas komen om toch weer te hopen op een gelijkspel. In de hitte van het spel gebeurde het toch. Het offensief werd door Mats van Biljouw met een alles-of-niets schot beloond. Het harde schot belandde in het doel: 2-2. Wittenhorst kreeg het toch weer voor elkaar.

Botsing

In de laatste minuut kwam bij een botsing met Ravi Arts een speler van de Boys lelijk in aanvaring. Gevolg een beroerde situatie dat eindigde in een oproep voor de Venlonaar om een ambulance. De scheidsrechter floot maar af en beide teams konden terugkijken op een stevig gevecht. Wittenhorst kwam door de diverse uitslagen er toch het beste uit. Donderdag nu de uitbeurt naar Chevremont.