WK eindigt voor Dominique Janssen met de Oranje Leeuwinnen

Horst Sport 11 augustus 2023

Het WK is voorbij voor Dominique Janssen met de Oranje Leeuwinnen. De vrouwen ontsnapten dankzij een late goal van Stefanie van der Gragt aan een nederlaag in de reguliere speeltijd, maar verloren in Wellington via de verlenging alsnog met 1-2.

Wonder

Oranje speelde lange tijd een dramatische wedstrijd en mocht van geluk spreken dat het voor rust al niet op een grote achterstand stond. De Leeuwinnen werden 45 minuten lang van het kastje naar de muur gespeeld door de Spanjaarden. Het was een wonder dat Oranje met 0-0 de kleedkamers mocht opzoeken.

Finale

Voor Nederland komt er zo een einde aan een redelijk WK. De vicewereldkampioen van vier jaar geleden maakte indruk met de groepswinst en een sterk optreden tegen de VS (1-1), maar bleek niet opgewassen tegen Spanje, dat in de halve finales tegen Japan of Zweden speelt. De finale is op 20 augustus in Sydney.