Zeepkistenrace voor goede doel bij Yuverta Horst

Horst Algemeen 29 juni 2023

Onder begeleiding van docenten, organiseerden leerlingen van leerjaar 2 van Yuverta Horst donderdagochtend op hun schoolterrein een zeepkistenrace. Na het succes van vorig jaar was het nu nog groter aanpakt en was er een goed doel aan gekoppeld. Er is voor ‘Stichting Vrienden van Christopher' een mooi bedrag van maar liefst 416,19 euro opgehaald.

Boodschap

De Stichting Vrienden van Christopher is een lokale organisatie uit Sevenum en steunt vanaf 1999 lokale plattelandsprojecten in het noord-oosten van Ghana. Ze planten bomen in Ghana om de wereld te vergroenen, een boodschap die perfect bij de school past. 

Samenwerken

De leerlingen hadden dit jaar in groepjes van tien in anderhalve maand een eigen zeepkist gemaakt, ze hebben ook zelf de posters, en het parcours ontworpen en zijn opzoek gegaan naar kraampjes met eten en drinken van sponsors. Er was zelfs een loterij georganiseerd waaraan elke bezoeker automatisch aan kon deelnemen. Dit bij het kopen van een entree ticket van 1 euro waarbij het bedrag volledig naar het goede doel gaat. Om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, en om de leerlingen een geweldige ervaring aan te bieden die volledig gebaseerd is op samenwerken.