Zege voor Hegelsom bij inhaalwedstrijd tegen Bruheze

Hegelsom Sport 2 maart 2024

Op donderdagavond 29 februari stond de inhaalwedstrijd tegen koploper Bruheze op het programma voor het vaandelteam van VV Hegelsom. Na enkele zeer moeizame weken, en met een door schorsingen, blessures en ziekte gehavend elftal, waren de verwachtingen bepaald niet hooggespannen. Maar zoals dat vaak gaat in de sport, en zeker in de voetballerij, blijken zulke situaties juist uit te kunnen groeien tot onvergetelijke avonden.

Al meteen in de allereerste minuut werd een doorgebroken Marc van Rens onreglementair gestuit door een tegenstander. Na enige twijfel besloot de scheidsrechter om hiervoor geen rood te trekken. In de openingsfase was Hegelsom niet de mindere van Bruheze, en net toen de gasten uit Helmond wat beter in hun spel leken te komen, was daar een onvervalste “Denny Bongers special”: bijna vanaf de middenlijn schoot hij de bal met een fraaie boog over de ver voor zijn doel staande Bruheze-keeper, en in het doel.

Driedubbele schade voor Bram Cox

Deze 1-0 voorsprong kon echter niet lang volgehouden worden. Bram Cox kwam in het eigen strafschopgebied hardhandig in aanraking met een aanvaller van Bruheze en liep hierbij een driedubbele schade op: een strafschop tegen, een gele kaart en een zware voetblessure waarmee zijn wedstrijd meteen beëindigd was en een ziekenhuisbezoek noodzakelijk bleek. De toegekende strafschop werd benut en hierdoor werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

Bruheze begon steeds meer middelen uit de trucendoos te halen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, al moet gezegd worden dat dit nooit echt escaleerde. Al vrij vroeg in de tweede helft wist Hegelsom via opnieuw Denny Bongers toe te slaan uit een counter. Na het omspelen van de keeper wist Denny koel af te ronden voor de 2-1.

Verdedigen

Vanaf dat moment was het vooral verdedigen voor de Hegelsom-mannen. Met alle macht werden de Bruheze-aanvallen afgeweerd, en steeds weer werden ballen weggekopt en -getrapt uit de eigen “zestien”. Bij Bruheze ontbrak de echte creativiteit maar desondanks was de druk op het Hegelsom-doel hoog en ontsnapte de thuisploeg enkele malen met het nodige geluk. En tevens groeide invaller-doelman Jerry Gruntjens uit tot een tweede man van de wedstrijd, naast de reeds vermelde Denny Bongers. De Hegelsom-verdediging bleef standhouden, ook na enkele wissels en een fors aantal minuten blessuretijd waarin nog enkele corners en verre inworpen onschadelijk werden gemaakt.

Een groot compliment aan het hele team voor de inzet en het doorzettingsvermogen waarmee de zege over de streep werd getrokken. Drie zeer welkome punten, en een injectie voor het zelfvertrouwen van de gehele spelersgroep en staf.

Bron: VV Hegelsom