Zeven Horster liedjes in halve finale LVK

Horst Grubbenvorst Carnaval 11 december 2023

Zeven liedjes uit Horst aan de Maas staan in de halve finales van het Limburgs Vastelaovendleedjes Konkoer (LVK). Miel & Dirk uit Horst staan in de eerste halve finale Frank en de Sterren en Viêf vùr Elluf uit Horst en de Toddezèk uit Grubbenvorst in de tweede halve finale en Heite Soep, Twië Hand op Iën Proêk uit Horst en Bjorn van Berkel uit Grubbenvorst in de derde halve finale.

Horst

Miel Hoeijmakers en Dirk Jeurissen werden met Tequila vierde op de liedjesavond van D'n Dreumel. Frank en de Sterren eindigden met PÔH! als derde op datzelfde liedjesfestival in Horst. Viêf vùr Elluf eindigde met Baeter dán gister buiten de top 4 in Horst.

Toddezèk

De Toddezèk uit Grubbenvorst doen voor de laatste keer mee aan het liedjesfestival. Na komend carnavalsseizoen zullen ze de pakjes opbergen. Met het nummer Nondeju willen ze de overwinningen op het LVK nog een keer evenaren.

Opvallend is dat Heite Soep met Ás Geej Dôrs Kriegt en Twië Hand op Iën Proêk met Enkeltje Plezeer niet meededen met de liedjesavond van D'n Dreumel maar als eigen inzending is ingestuurd naar het LVK.

Keuze uit 60 liedjes

In totaal dingen 60 liedjes mee voor het LVK dat op 26 januari plaatsvindt in Maastricht. Er zijn drie halve finales, waarna er 20 doorgaan naar de finale.