Zeventig nieuwe woningen aan Beerendonckerweg Broekhuizenvorst

Broekhuizenvorst Economie 23 mei 2023

Vorige week heeft de tweede bijeenkomst voor het woningbouwplan aan de Beerendonckerweg in Broekhuizenvorst plaatsgevonden in cafézaal ’t Dörp. Er waren zo'n 60 belangstellenden aanwezig. In het plan zijn ongeveer 70 woningen opgenomen. 

Naast ruimte voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) komt er een mix van levensloopbestendige rijwoningen en tweekappers zowel (sociale) huur als koop. 

Groen

In opdracht van de projectontwikkelaar HVG Real Estate  heeft MTD Landschapsarchitecten een schetsontwerp gemaakt. Het plan kenmerkt zich door veel groen. Meer groen leidt tot gezondere mensen en minder zorggebruik. Groen is bovendien de beste en noodzakelijke oplossing tegen de effecten van klimaatverandering, zoals hittestress en wateroverlast. Ook zorgt het ervoor dat auto’s zoveel mogelijk uit het zicht blijven.

2024

De aanwezigen bespraken in klein gezelschap het plan dat overwegend positief ontvangen werd. Wel zijn er aandachtspunten meegegeven. Met name een veilige verkeersontsluiting van de woonwijk werd benadrukt. Op basis van de op- en aanmerkingen werkt de projectontwikkelaar het plan verder uit. De projectontwikkelaar sprak de ambitie uit om in 2024 te starten met de bouw van de woningen.