volleybal

Zuur verlies voor Hovoc

Horst Sport 26 februari 2024

Zaterdag 24 februari reisden de volleybalheren van Hovoc af naar het dorpje Ameide, in de provincie Utrecht. Hier werd gespeeld tegen AVVA HS1, een directe concurrent voor de vierde plek.

Libero Stijn Slots werd vervangen door veteraan Rogér Hoeijmakers, aangezien Slots het komende halfjaar in het buitenland op stage is.

Gelijk op

Beide partijen begonnen matjes aan de wedstrijd. De stand bleef vroeg in de set gelijk op gaan, maar Hovoc speelde bij lange na niet het spel dat ze de afgelopen wedstrijden hadden laten zien. Bij een stand van 13-14 sloeg AVVA het gat naar 13-17. Hovoc kwam nog terug tot 21-22 maar liet het vooral aanvallend afweten, met veel eigen fouten. Set 1 ging verloren met 21-25.

Set 2 kende hetzelfde verloop. Daarentegen speelden beide partijen wel een stukje beter. In het midden van set 2 nam AVVA een voorsprong van 5 punten. Coach Pim Janssen probeerde verschillende time-outs en diverse wissels, maar niks mocht baten om het niveau aan de Horster kant omhoog te halen. Er werd nog knap teruggevochten in de slotfase van de set, maar toch trok AVVA aan het langste eind: 23-25 verlies.

Op voorsprong

In set 3 wist Hovoc de voorsprong te pakken, en dit vol te houden tot een stand van 16-13. Heren 1 was aanvallend duidelijk niet bij de les en maakte gedurende de hele wedstrijd teveel fouten. Ook waren de Horster mannen niet scherp genoeg aangezien de afspraken die voor de wedstrijd gemaakt waren, niet nagekomen werden. Thuisspelend AVVA kon hiervan profiteren en boog de derde set om in hun voordeel. 23-25 verlies.

De kopjes van Hovoc gingen hangen, het enthousiasme werd minder. Toch was dit geen reden om niet te vechten voor het laatste puntje, voorafgaand aan de vierde set. Helaas vertaalde dit zich niet in beter spel. Al vroeg werd er tegen een achterstand aangekeken van 3-9. Hoe hard Hovoc ook probeerde te knokken, afgelopen zaterdag zat het er gewoon niet in. Ondanks dat Horst, net zoals de afgelopen 3 sets, in de slotfase zich een beetje wist terug te vechten in de set, deed AVVA was het moest doen en won ook de laatste set met 21-25.

Een zure nederlaag, die Heren 1 alleen aan zichzelf te wijten heeft. Helaas wist Hovoc geen afstand te nemen van de concurrent, waardoor de strijd om plek 4 spannend blijft. Hovoc zakt naar de zesde plaats met 45 punten, op gelijke hoogte met plek 5, VC Landgraaf, terwijl AVVA naar de vierde plaats klimt, met 47 punten en één wedstrijd meer.