Zwaar bevochten overwinning VC Trivia

Sevenum America Hegelsom Meterik Sport 13 maart 2023

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VC Trivia de streekderby tegen Athos ’70 uit Sevenum. En het bleek een echte derby te zijn, want de wedstrijd stond vol van de spanning, oplopende emoties en als klap op de vuurpijl een vijf setter.

VC Trivia wist in de vijfde set een matchpoint van Athos ‘70 weg te spelen en met 16-14 de wedstrijd te winnen, waardoor het nog altijd ongeslagen is in de competitie.

Onrustige start

Trivia wist op voorhand dat de tegenstander uit Sevenum erop gebrand zou zijn om te stunten, want het had ook al van MVC’64 gewonnen. Trivia was in het begin van de wedstrijd duidelijk zoekende naar afstemming. Er werden veel fouten in de passing gemaakt, waardoor Athos ’70 meer vertrouwen kreeg, ondanks een grote foutenlast in de service.

De eerste set ging met 17-25 naar de bezoekers.

Opleving

Trivia begon de tweede set zeer voortvarend. Al snel stond er een 6 punten voorsprong op het scorebord en de dames toonden meer lef aan het net. Dit resulteerde in een ruime set winst (25-15). Deze opleving was maar van korte duur, want in de 3e set slopen de persoonlijke fouten weer in het spel van VC Trivia, die zichtbaar moeite had om de open ruimtes van Athos ’70 te vinden. Het werd 21-25 voor de bezoekers, en wederom moest VC Trivia aan de bak. In de vierde set pakte de thuisploeg, mede onder leiding van libero Femke Linders, het initiatief en Trivia won opnieuw met een ruime voorsprong (25-19).

Zenuwslopend slot

Een vijfde set, de eerste van dit seizoen, moest voor de beslissing zorgen. VC Trivia begon wederom slordig aan de set, waardoor Athos ’70 met een voorsprong van 3 punten wisselde van speelhelft. VC Trivia moest diep gaan om de achterstand ongedaan te maken. Uiteindelijk kwam Athos ’70 op 2 matchpoints 12-14, de eerste werd ongedaan gemaakt en aan Ilse Bergs de opdracht om goed te serveren. De spanning was om te snijden, maar ze bleef cool en wist uiteindelijk VC Trivia naar de overwinning te serveren.