Zwaarbevochten overwinning VC Trivia-dames

Meterik Sport 19 november 2023

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VC Trivia een thuiswedstrijd tegen VC Grashoek. Aanvankelijk leken de volleybaldames uit Meterik op rozen te zitten na de ruime set winst in de eerste set, maar de wisselvalligheid blijft het team parten spelen.

VC Trivia kroop door het oog van de naald, 3-2 winst.

Lastige week

Trivia speelde op donderdagavond ook al een wedstrijd in Stramproy. De eerste set werd met ruimere cijfers gewonnen, maar al snel kroop de gemakzucht in het spel van Trivia en stapelde de persoonlijke fouten zich op, met als resultaat dat de drie daarop volgende sets verloren werden. Twee dagen later kon de kater weggespoeld worden tegen VC Grashoek, en aanvankelijk leek het team op de goede weg. De eerste set werd met 25-13 gewonnen. In de tweede set gingen beide teams gelijk op en ook nu slopen de persoonlijke fouten in het spel van Trivia. Een voorsprong van 6 punten werd net zo makkelijk weer weggeven in een serviceserie van de tegenstander. Met als resultaat dat VC Grashoek met overtuiging ging spelen. De tweede en derde set gingen verloren.

Strijdlust

VC Trivia was zichtbaar op zoek naar het vertrouwen en een nieuwe domper lag op de loer. Het gebrek aan rust en nauwkeurigheid aan de bal moest gecompenseerd worden met strijdlust. VC Trivia leek steeds meer de bovenliggende partij te worden, maar VC Grashoek bleef zich hevig verzetten, met name door de vele tactische ballen. In de eindfase lukte het VC Trivia om als eerste op setpoint te komen, echter VC Grashoek wist deze tot drie keer toe weg te spelen. Uiteindelijk pakten de volleybaldames de set winst en volgende een spannende 5e set.

Opluchting

In de vijfde set nam VC Grashoek het initiatief. Met een paar punten voorsprong werd er van kant gewisseld. Na een time-out van Trivia volgde een ommekeer, VC Trivia boog de achterstand om. Grashoek leek bijna op matchpoint te komen, maar met enig fortuin wist Danique Oomen de bal nog tegen een hand van de tegenstander te plaatsen. Uiteindelijk maakte ze met een harde aanval het matchpoint.